Saturday 27 September 2014

Supplement khas untuk masalah gastrik


Kali ni saya nak share tentang penyakit Gastrik..Gastrik ni sangat sangat menyeksakan..Hanya orang yang pernah mengalaminya yang tau betapa seksanyer kena serangan gastrik ni.saya sendiri sering terkena serangan gastrik ni..Dari saya masih di peringkat sekolah rendah sering kena serangan dan tiapkali kena serangan tu saya terpaksa di admitkan.sampai dah besar panjang pun masih terkena serangan.tidak dinafikan rupa memang sangat kesian bila dah kena serangan gastrik ni...tapi syukur sebab bertemu dengan produk Shaklee yang telah membantu saya mengatasi gastrik ni..

sebelum tu,mari kita mengenali dengan lebih dekat lagi apa benda gastrik gastrik yang saya asyik ulang ulang tu.
Gastrik ni terbahagi 2 jenis 
  1. gastritis (keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut) 
  2. ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).

Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).

Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik (terlalu banyak) dengan kekuatan lapisan pertahanan (menjadi lemah). Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Jika orang mengadu sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana lapisan mukosa yang sudah lemah.

TANDA GASTRIK

Tanda gastrik mudah dikesan kerana ia menyebabkan ketidakselesaan pada perut. Antara tandanya ialah :

* Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
* Rasa senak, berangin atau pedih
* Rasa tidak selesa
* Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
* Rasa mual (loya) dan muntah
* Hilang selera makan
* Berat badan turun (pada peringkat teruk)

Nak tau bagaimana supplement Shaklee membantu mengatasi masalah saya???Nilah rupa dia set Gastrik shaklee yang saya ambik..Anda pun blh cuba juga tau..harga semua mampu milik dan sangat sangat berbaloi.

supplement khas untuk masalah gastrik
supplement khas untuk masalah gastrik



ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN
Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting. Asid amino ini membantu memulihkan kembali sel-sel dinding perut yang rosak diakibatkan oleh hakisan oleh asid hidroklorik. Ia mengandungi 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan. Sifat kealkalian yang tinggi jugak amat membantu di dalam proses meneutralkan kembali keadaan asid berlebihan didalam perut.

OSTEMATRIX
Suplemen lengkap yang mengandungi Kalsium, Magnesium & Vitamin D. Ia sangat membantu di dalam mengurangkan keasidan perut dengan cara meneutralkan asid yang memasuki esofagus yang menyebabkan kesan pedih ulu hati.
~Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.

PEPPERMINT GINGER PLUS
Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut.
~Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.


Perlukan konsultasi tentang produk shaklee/menjana pendapatan dengan shaklee/menjadi ahli shaklee???
CALL/WHATSAPP/SMS: 0148854484 (WINNIE LURANG)
FB: www.facebook.com/win vita shoppe (Sila LIKE untuk dapat info terkini tentang produk Shaklee)Pengedar sah Shaklee di Miri,Sarawak












.

No comments:

Post a Comment